GM Inside News Forum banner

Buick Enclave 2025 First Drive: Czy jest wystarczająco premium?

7.9K views 42 replies 21 participants last post by  jimdavidson6972  
#1 ·
Pamiętasz, jak rzadko można było zobaczyć wzmiankę o Buicku w Motor Trend? Wydają się bardzo zadowoleni z modelu Enclave 2025 Buicka w swojej obecnej recenzji.

#6 ·
To może naprawdę, naprawdę zaboleć Lincolna... WASZYNGTON, 23 września (Reuters) - General Motors i Ford Motor musiałyby wstrzymać eksport pojazdów z Chin do Stanów Zjednoczonych na mocy proponowanej zasady dotyczącej chińskiego oprogramowania i sprzętu, powiedział w poniedziałek Reutersowi urzędnik Departamentu Handlu. GM sprzedaje Buick Envision, a Ford sprzedaje Lincoln Nautilus – oba montowane w Chinach – na rynek amerykański. „Spodziewamy się w tym momencie, że każdy pojazd wyprodukowany w Chinach i sprzedawany w USA będzie podlegał zakazom” – powiedziała Liz Cannon, która kieruje biurem technologii informacyjno-komunikacyjnych Departamentu Handlu. Dodała, że GM i Ford są świadome, że „w przyszłości” produkcja w Chinach na rynek Stanów Zjednoczonych „musiałaby zostać wstrzymana w Chinach i przeniesiona gdzie indziej”.

#9 ·
Ten nowy Enclave ST pokazany w filmie MT w kolorze czerwonym wygląda naprawdę ładnie.
Tak, to wygląda pięknie. Widziałem GMC i Chevy na własne oczy, ale jak dotąd nie widziałem nowego Enclave. Ten nowy przód podoba mi się coraz bardziej, nie jest do końca taki sam jak w Envista, ale wygląda ładnie.

#11 ·
Wnętrze wygląda na ekskluzywne, trochę ładniejsze niż i tak piękne wnętrze Envision. Ekran przypomina mi okulary w rogowej oprawie.....
View attachment 73513

Wizualnie wnętrza Buicka są bardziej interesujące i spójne niż nowy prostokąt BMW "spójrz na nasz ekran" z dotykowym tym i owym:
View attachment 73510

dużo lepsze niż próba Toyoty w stylu awangardowym,

View attachment 73511

Mimo że Highlander wygląda lepiej niż Lexus:

View attachment 73512
Lexus wygląda najmniej pożądanie z czterech przykładów, dla mnie wygląda na tani.

Ten Buick jest naprawdę ładny - powinien dobrze się sprzedawać, pomijając potencjalne problemy związane z Chinami.

Mówiłem o tym w innych wątkach, nie podoba mi się nowa twarz Buicka tak bardzo jak wcześniejsze wysiłki Buicka, a jednocześnie czuję, że ta nowa twarz jest bardziej przyciągająca wzrok i istotna. Myślę, że to dobra zmiana dla Buicka.

#37 ·
Widziałem jeden zaparkowany przed lokalnym dealerem. Nie sądzę, żeby przód działał tak dobrze w Enclave, jak w mniejszych modelach. Jeszcze nie widziałem tyłu. Mój jedyny inny komentarz jest taki, że nie podoba mi się, jak jest mniej zaokrąglony/"swoopy" w porównaniu do poprzednich 2 generacji - czuję, że miały ten wygląd, podczas gdy inni partnerzy platformy (Traverse/Acadia) byli bardziej kanciasti - teraz Buick też wygląda kanciasto.

#39 ·
Wyniki testów z Car and Driver (FWD Avenir):

2025 Buick Enclave Avenir FWD
60 mph: 6,8 s
1/4 mili: 15,1 s przy 95 mph
100 mph: 16,9 s
120 mph: 30,3 s
Powyższe wyniki pomijają 1-stopowy rozjazd 0,3 s.
Start z rolki, 5–60 mph: 7,1 s
Najwyższy bieg, 30–50 mph: 3,1 s
Najwyższy bieg, 50–70 mph: 4,3 s
Prędkość maksymalna (C/D est): 130 mph
Hamowanie, 100–0 mph: 164 ft
Trzymanie się drogi, Skidpad 300 stóp: 0,83 g